Witam. Jestem nowy w temacie lacrosse. Widzę, że niestety Katowice coś od kwietnia ucichły Byłby ktoś chętny pograć, potrenować, podziałać coś w temacie lacrosse na terenie górnego śląska? Szukam osób bez tzw. słomianego zapału Pozdrawiam.
Ja chwilowo reprezentuje słomiany zapal (zniechęcony tom co tu się działo do kwietnia) ale po wakacjach (przez które chciałbym się gdzieś załapać do pracy żeby mieć na kijek do lacrosse) się odezwę
svistu => mam do Ciebie ważne dla Was pytanie: Czy jesteście w stanie ogarnąć u siebie warunki do przeprowadzenia warsztatów? Prowadzę rozmowy z trenerem z New Jersey. Jest on zainteresowany poprowadzeniem warsztatów na południu Polski. Najbardziej mu odpowiadają okolice KRK, a więc ucieszy się jeżeli Katowice wejdą w grę.
Warsztaty te mogłyby sie odbyć w sierpniu. Jeżeli sie zadeklarujesz/upewnisz mnie, że dacie radę to ogarnąć to porozmawiam o tym z trenerem.
Jeżeli jesteście w stanie to zrobić, to daj do Was jakiś kontakt (mail), który mógłbym mu podać do korespondencji z Wami.
_________________ jak Bruce Lee, fu-fu-fu, smoka wejście. ^^
głównie mówi o Krakowie. (to widzisz z korespondencji na naszym mailu) Ale jak rozmawiałem z nim przez telefon wspominał coś, że jego żona (o tym napisałem na naszym forum) jest w/z Katowic. ale i nadmienił jakąś mieścinę k. Wadowic.
W każdym razie te okolice + ma zamiar jechać na kilka dni do Gdańska.
Za dużo informacji w czasie rozmowy przeleciało, żebym szczegóły zapamiętywał.
W każdym razie - on wysunął propozycje zrobienia w Krakowie. Ja dałem mu kontakt do Krakowa (który znalazłem na tym forum) + powiedziałem, że mogę zorganizować w Wawie. On jest gotowy zrobić w Wawie.
a wyjście, które uważam za najlepsze to zrobienie dwóch warsztatów. W Katowicach i Wawie. On bardzo chce poprowadzić warsztaty. Tyle, ile ich zorganizujemy.
Bardzo mu się spodobał pomysł 4-dniowych warsztatów w Wawie.
to się weźcie i ogarnijcie!
Możliwe, że Krk zrobi u siebie warsztaty z Patrickiem. Pomagam przy ustalaniu spraw między Piotrkiem z Krk i Patrickiem. Możliwe, że nam się uda. Tylko wszyscy chcielibyśmy, żeby na takich warsztatach pojawiło się dużo osób z Krk, Ktc i okolic. Wszystko zależy od Was. Wszystko da sie załatwić.
Jeżeli jesteście zainteresowani udziałem odezwijcie się do mnie na lax.warsaw@gmail.com.
PS. warsztaty te odbyły by się pewnie tydzień po warszawskich. Warszawskie - 22.-23.08; Krk - 29.-30.08.
Tylko co dadza te warsztaty? Skoro nie ma chetnych do gry, nikt nie kupi sprzetu (nie sa to groszowe sprawy) w ciemno, a bez sprzetu nic nie mozna robic. Nie da sie nic zeobic na miejscu to nikt nie ruszy sie do krk bo i po co - zas koszty wyjazdu jakies sa, a szanse ze zabierze sie tam gro chetnych do gry na slasku zerowe. Temat walkowany kolejny rok i zas to samo... widac nic z tego nie bedzie, a do tego hajsu tez nie ma. Np w marcu/kwietniu lekko moglbym se kijek, helmet kupic, reszte sprzetu moze pochytac od chlopakow z futbolu amer bo paru znam, teraz nie mam $ nawet na kij, a to podstawa
Co nie zmienia faktu, ze jakby na powaznie bylo ruszone, nie zaczalbym kombinowac, a tak motywacji kompletnie brak, zapal chyba minal....
Zobaczymy co przyniesie kolejny rok, w tym watpie by cos sie ruszylo...
Karol napisz co na tych warsztatach bedzie omawiane, jak to ma wygladac czego z grubsza dotyczyc, jaki to ma cel?
Dołączył(a): So maja 03, 2008 1:00 pm Posty: 78 Lokalizacja: rakoniewice / poznan
jak to co dadza w tym momencie nikt z Was nie widzial lacrossa nigdzie poza eurosportem albo jutubem. Trudno kogos przyciagnac, nie dajac mu mozliwosci sprobowania, chwycenia kija i pogrania, szczegolnie pod okiem doswiadczonego trenera i w towarzystwie, ktore juz jakis czas gra. Pisalem do chlopakow z Krakowa, podobno od nich 8 osob jest zdecydowanych na udzial w warsztatach. Rozumiem, ze moze byc klopot z dojazdem do Wroclawia albo Warszawy, ale do Krakowa az tak daleko chyba nie macie Do tego jesli chodzi o sprzet, to jestem pewien, ze my (Poznan) i Wroclaw, a nawet Warszawa moglaby przywiezc na ta okazje po kilka kijow i kaskow co w zupelnosci wystarczy dla Was na poczatek. Takze zamiast kolejny raz marudzic jak to jest zle, zacznij zbierac ekipe na wyjazd ;p
Dołączył(a): So mar 15, 2008 8:02 pm Posty: 285 Lokalizacja: Warszawa
Internet chyba się obraził na Karola Generalnie cholera wie co będzie poruszane na warsztatach zarówno jednych jak i drugich. Patrick się nie odzywa na razie. Jak się odezwie to nie omieszkam spytać. Myślę że będą dostosowane do potrzeb(umiejętności) i możliwości(ilości graczy, sprzętu). Ale postaram się o bardziej szczegółowe informacje.
uh... odzyskałem internet. faktycznie strzelił na mnie focha na ponad tydzień. :-/
co do warsztatów w Krk - tak jak Baha pisał - z Krk jest 8 os., które na pewno się piszą na warsztaty. Z kijami też dobrze napisał - od samego pocz. pisałem Piotrkowi z Krk, że mogą liczyć na pożyczenie kijów.
Jeżeli będzie sprzęt, to na pewno wielu przechodniów się zainteresuje i będzie chciało spróbować, szczególnie, że warsztaty pewnie odbędą się na Błoniach. Chyba nie muszę wspominać, że im więcej ludzi będzie brało udział w warsztatach, tym większą uwagę przechodniów na sobie skupią.
Z Wa-wy może nikt nie dotrzeć do Krk, ale trochę kijów mamy zamiar tam dostarczyć.
Pozostaje jechać, jeżeli ma się taka możliwość, i liczyć na to, że dzięki temu wkrótce zbierze się tam regularna grupa laxerów.
Jeżeli w Katowicach są zainteresowani grą w laxa ludzie, to odpuszczenie sobie przez nich tych warsztatów było by jakimś nieporozumieniem.
Witam - po zawirowaniach zwiazanych z zakończeniem edukacji i szukaniem roboty powracam żeby dalej bić piane.
Sytuacja wygląda następująco - do stycznia nabędę ( ja sam we własnym zakresie ) 4 lub 5 kijów i wystarczającą ilość piłeczek.
Jeśli ktoś z rozwiniętych już drużyn chciałby się przysłużyć - proszę się ze mną skontaktować ( chodzi o wspólne zamówienie z jakiegoś lax shoopu - oczywiście płace z góry )
Dołączył(a): So mar 15, 2008 8:02 pm Posty: 285 Lokalizacja: Warszawa
THE_END napisał(a):
Witam - po zawirowaniach zwiazanych z zakończeniem edukacji i szukaniem roboty powracam żeby dalej bić piane.
Sytuacja wygląda następująco - do stycznia nabędę ( ja sam we własnym zakresie ) 4 lub 5 kijów i wystarczającą ilość piłeczek.
Jeśli ktoś z rozwiniętych już drużyn chciałby się przysłużyć - proszę się ze mną skontaktować ( chodzi o wspólne zamówienie z jakiegoś lax shoopu - oczywiście płace z góry )
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]