lacrossepoland

Forum of lacrosse community in poland
Teraz jest N gru 27, 2009 6:22 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zgrupowanie Kadry wiosna/lato - jaki termin ???
PostNapisane: So lis 22, 2008 4:42 pm 
jego ekscelencja Don Trenejro

Hej, z ramienia ICFLD maja przyleciec do Polski: Bob Bieschke (menadzer naszej druzyny narodowej), Christian Zwickert (trener drużyny nardodowej) oraz ewentualnie kilku graczy z USA, ktorzy docelowo mieliby wspomoc nasza druzyne. Poprowadza dla nas warsztaty/zgrupowanie kadry...

Pytanie teraz kiedy zorganizowac takie zgrupowanie????
- w maju sa matury, czerwiec-sesja

Moze w takim razie kwiecien lub pierwsza polowa lipca???

W lipcu bylby chyba najwiekszy spokoj na zorganizowanie czegos takiego plus wiekszosc z nas bedzie miala wakacje...

Piszcie co o tym myslicie..

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 4:51 pm 
gadatliwy jak ja niemoge

jak dla mnie poczatek lipca bylby bomba;]

ewentualnie kweicien, prosilbym nie maj bo to wyklucza automatycznie moj udzial (nie tylko moj)

Ostatnio edytowano So lis 22, 2008 10:30 pm przez mlody filon, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 5:00 pm 
ma konkret nawijke

Jak dla mnie początek lipca to katastrofa, bo ślub biorę :)
Jestem za kwietniem. Marzec też może być.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 5:24 pm 
prawie jak trenejro

Super, że przyjeżdża na wiosnę !!! Nie mniej jednak byłbym za wyjechaniem gdzieś potrenować razem powiedzmy w przerwie między semestrami lub gdzieś w grudniu, wiem , że mało czasu ale dobrze by było wyklarować kto ewentualnie będzie faktycznie aspirował do reprezentacji.

Co do przyjazdu na wiosnę naszego trenera i menadżera to ja bym proponował mimo wszystko termin początek MAJA. Nie wiem ilu chętnych od Was (czytaj Wrocławia) jest maturzystami, ale u nas nikt i maj to jest jeszcze czas kiedy można na spokojnie gdzieś wyjechać. Koniec maja i czerwiec to sesja na akademii a lipiec to sesja polibudy+wielu od nas (6 osób) z Akademii w lipcu się bronimy...

Aha no i prosiłbym, żeby osoby, które się wypowiadają - faktycznie miały zamiar jechać na wyznaczony termin bez względu na okoliczności (bo jest biwak, bo koncert.. czy coś).

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 6:29 pm 
jego ekscelencja Don Trenejro

Bagin napisał(a):
Super, że przyjeżdża na wiosnę !!! Nie mniej jednak byłbym za wyjechaniem gdzieś potrenować razem powiedzmy w przerwie między semestrami lub gdzieś w grudniu, wiem , że mało czasu ale dobrze by było wyklarować kto ewentualnie będzie faktycznie aspirował do reprezentacji.

Co do przyjazdu na wiosnę naszego trenera i menadżera to ja bym proponował mimo wszystko termin początek MAJA. Nie wiem ilu chętnych od Was (czytaj Wrocławia) jest maturzystami, ale u nas nikt i maj to jest jeszcze czas kiedy można na spokojnie gdzieś wyjechać. Koniec maja i czerwiec to sesja na akademii a lipiec to sesja polibudy+wielu od nas (6 osób) z Akademii w lipcu się bronimy...

Aha no i prosiłbym, żeby osoby, które się wypowiadają - faktycznie miały zamiar jechać na wyznaczony termin bez względu na okoliczności (bo jest biwak, bo koncert.. czy coś).

pozdrawiam

U nas jest 4 maturzystow :-), wasze obrony mnie przekonuja bo wiem jak to jest, faktycznie sesja na Polibudzie ciagnie sie jeszcze w lipcu (we Wro tez), chyba ten kwiecien-poczatek maja bylby najodpowiedniejszy.

Zobaczymy jeszcze co powiedza na to Amerykanie bo te typasy tez maja swoje rozne zajecia....

Na takie historie dobra jest tez druga polowa lipca lub koncowka sierpnia (kiedy sportowe zaplecze szkol jest wolne jeszcze) ...wtedy moznaby dodatkowo jakis swoj oboz zrobic.

Teraz oboz w zimie kiepsko widze...

Gadalem z facetem od tej oferty http://www.vitaltur.com.pl/oferty/1/ mowil mi, ze nikt u niego nikt nie robi obozow sportowych w zimie bo to 2x wieksze koszty. Poza tym on bazuje na osrodkach szkolnych, ktore wolne sa jedynie w okresie wakacyjnym.

Ale jakby udalo sie taki wlasny oboz ekstra zrobic i ludzie by na to pojechali jeszcze to czemu nie, z tym ze ja sie nie podejme organizacji tego.

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 8:29 pm 
przydupas trenejro

kwiecien/maj - ok, tylko z drugiej strony sa pewne inne plany na ten okres - turnieje w czechach no i przyjazd angoli w weekend majowy. zeby wszystko sie na siebie nie nalozylo. Ale super, ze przyjada i mimo wszystko to raczej my powinnismy dopasowac sie do ich terminow, bo tak jak przedmowca wspomnial, oni swoje zajecia tez zapewne maja.

a co do wczesniejszego obozu, ktory jakos zrewidowalby nasze umiejestnosci i liczbe chetnych do gry w reprezentacji, to tez jestem za. Kiedys slyszalem cos o jakims osrodku po wroclawiem, ktory rzekomo cos podobnego umozliwia. Trzebaby pomyslec.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 23, 2008 3:13 pm 
ma konkret nawijke

Jak dla mnie - maj odpada :/ A i tak jestem zdania, że nie ma się co tak bardzo spieszyć, bo właściwy kształt reprezentacji poznamy na dość krótko przed samym turniejem. Pracy jest co prawda dużo, ale przy tak małej liczbie graczy w Polsce to nie wystarczy, by większość brała udział w takich warsztatach. Rozwiązaniem są WSZYSCY, odjąć kilka ewentualnych wyjątków.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 24, 2008 12:10 pm 
ma konkret nawijke

a ja się po części nie zgodzę z przedmówcą. zjazd na rok przed mistrzostwami pozwoli trenerom zrobić przegląd tego co mamy do zaoferowania i wskazania poszczególnym graczom celów których wykonanie pozwoli stworzyć spójną i zgraną drużynę nawet jeśli nie będziemy trenować wspólnie. Dostaniemy game-plan i będziemy mogli już za wczasu raz na dwa miesiące czy kwartał umówić się na scrimmage z kimś z zewnątrz(tak nieoficjalnie) i się po trochu doszlifować. więc trzeba się spieszyć, ot co :) a ja teraz idę gorączkę leczyć po wczorajszym śnieżnym treningu :D houk!

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 24, 2008 3:32 pm 
ma konkret nawijke

Ja nie mówię, że to jest niepotrzebne. Tylko jeśli mielibyśmy zrobić to miesiąc później, a uczestniczyć by miało te kilka osób więcej, to sądzę, że warto poczekać.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 24, 2008 6:51 pm 
że niby coś już burka na forum

jesli chodzi o mnie to pasuje mi chyba kazdy termin..
pozdro&pocwicz

P.S z tym, ze lepiej pasowalby mi kazdy miesiac oprocz kwietnia, bo 4, 18 i 25 mam dosc wazne mecze-poczatek bundesligi..

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 27, 2008 12:06 am 

A tak by the way, o jak długim obozie/zgrupowaniu mówimy? To mają być weekendowe warsztaty czy może obóz z prawdziwego zdarzenia na 10/14 dni?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 27, 2008 9:59 am 
prawie jak trenejro

w sumie to tego dokładnie dogranego nie mamy, ale wątpię, żeby się nasz Menago i Trenejro ze Stanów na weekend bujali 8)

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 11:09 am 
prawie jak trenejro

mi pasuje maj i sierpien.

mysle, ze oboz kondycyjny/zimowy moznaby w samym wroclawiu nawet zrobic. dostep do basenu jest. biegac gdzie jest
boiska sa. a i koszty spania bylyby male bo ludzi moznaby przygarnac pod strzeche ;) jedzenie na jakiejs stolowce.

wiem ze oboz to wyjazd, zgranie sie z ekipa, itd., ale w ostatecznosci jest to jakies wyjscie, gdy wszystkie inne opcje nie wypala.

pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 22, 2009 3:36 pm 

Ustalono coś? Bo jak na razie ciszaaaaaaaaaaaa

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 23, 2009 10:48 am 
ma konkret nawijke

Bodajże czekamy na informację od trenera.

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]